Photography Attack ;
Home Owner Freebies Tutorials Linkies Other
Welcome!

Hover the image




Tagboard!


Past

  • Happy Eid
  • The End of Fifa World Cup
  • Fifa World Cup
  • Ramadhan Kareem
  • Nad
  • Exam Time
  • Hashtag Throwback
  • hai hidup ni makin tua makin busy . seriously takd...
  • congrats Ya
  • another two subjects to go lega tenang lapang siki...


  • Credits!

    !




    Sunday, August 3, 2014 1:53 AM
    Happy Eid



     Hai .First of all saya dan suami(gambar di atas) ingin mengucapkan Selamat menyambut hari lebaran . Harapnya amalan ibadah kita dalam bulan ramadhan diterima Amin . Raya 2014 raya yang paling bermakna . 

    Raya pertama berjalan seperti biasa kami sekeluarga akan beraya di kampung abah .Tak pernah ada sistem giliran dalam family ni . Memang tiap tahun dah termaktub kat buku mana entah memang kami akan beraya kat kampung abah dan kampung abah sememangnya hanyalah sekangkang kera dari rumah kami. Kami ni memang orang perak tulen . Abah orang Langkap dan mak orang Slim .Kami solat raya memakai telekung raya .okay wajib mention telekung raya tu k HAHA . Dan sampai kat rumah opah i was like this buntu tak tahu nak buat apa haha .


    This is so me

    Dan bila sampai second daya kami bergaya sakan tak macam first day raya. first day raya kami hanya memakai tudung arini sambil menolong apa yg patut di dapur . dan semestinya aku bukan di dapur . tugas aku di ruang tamu melayan orang yg datang beraya .second day kami sekeluarga berpakaian sedondon dan sempat tangkap gambar family kat kedai gambar .okay first time selama hidup 17 tahun ni tangkap gambar family. happening sangat raya kat Slim .hm maybe trend orang jawa kot adik beradik duduk dekat-2 kan .So kami melawat opah , keluarga pak jang , keluarga mak ngah and keluarga mak lang .


     selfie with monopod depan rumah mak lang 


    saat yang paling happening .Kami shot hampir 20 gambar . hahaha 

    Dan hari raya seterusnya kami hanya menunggu orang datang beraya . And my crazy friends yg tiap tahun nak datang beraya malam kat rumah aku and aku pun tak tahu pasal apa . dan kengkawan ayong yang tak pernah surut datang beraya .

      
    Semua bajet-2 malu nak tangkap gambar and exchange number phone sebab depan mak haha. Btw thanks korang sebab sudi datang .



    Okay Bye dari saya dan suami(gambar di atas) haha.




    Monday, July 14, 2014 6:21 PM
    The End of Fifa World Cup

    Hai Assalamualaikum .Berakhirnya Fifa pada tahun ini dan Tahniah kepada team Germany kerana memenangi Fifa pada tahun ini dengan gah sekali yeay to me . Tak sia-sia gua update wish Good luck kat Mario Gotze .





    Semua meraikan Mario Gotze. Congrats Bae .Love you more kihkih .



    Kemenangan Germany 

    video

    Saat-saat terakhir Mario Gotze manjaringkan gol 


    Tahun
    Negara Hos
    Juara
    Skor
    2014BrazilJermanJerman 1-0 Argentina
    2010Afrika SelatanSepanyolSepanyol 1-0 Belanda
    2006JermanItaliItali 1-1 (5-3) Perancis
    2002Jepun / Korea SelatanBrazilBrazil 2-0 Jerman
    1998PerancisPerancisPerancis 3-0 Brazil
    1994Amerika SyarikatBrazilBrazil 3-2 Itali
    1990ItaliJermanJerman 1-0 Argentina
    1986MexicoArgentinaArgentina 3-2 Jerman
    1982SepanyolItaliItali 3-1 Jerman
    1978ArgentinaArgentinaArgentina 3-1 Belanda
    1974JermanJermanJerman 2-1 Belanda
    1970MexicoBrazilBrazil 4-1 Itali
    1966EnglandEnglandEngland 4-2 Jerman
    1962ChileBrazilBrazil 3-1 Czechoslovakia
    1958SwedenBrazilBrazil 5-2 Sweden
    1954SwitzerlandJermanJerman 3-2 Hungary
    1950BrazilUruguayUruguay 2-1 Brazil
    1946Tiada kejohanan Piala Dunia disebabkan Perang Dunia Kedua
    1942Tiada kejohanan Piala Dunia disebabkan Perang Dunia Kedua
    1938PerancisItaliItali 4-2 Hungary
    1934ItaliItaliItali 2-1 Czechoslovakia
    1930UruguayUruguayUruguay 4-2 Argentina


    Berikut adalah senarai juara Piala Dunia FIFA mengikut kekerapan:
    1. Brazil: 5 kali [1958, 1963, 1970, 1994, 2002]
    2. Itali: 4 kali [1934, 1938, 1982, 2006]
    3. Jerman: 4 kali [1954, 1974, 1990,2014]
    4. Uruguay: 2 kali [1930, 1950]
    5. Argentina: 2 kali  [1978, 1986]
    6. England, Perancis & Sepanyol: 1 kali [1996, 1994, 2010]
    Rujukan:http://www.malaysiatercinta.com
    Dan Tahniah juga kepada James Rodriguez dari team Colombia yang telah dianugerahkan Kasut Emas dengan telah menjaringkan gol sebanyak 6 gol sepanjang Fifa world Cup ini berlangsung Congrats bro.


    Belanja 1 gambar James Rodriguez 

    Tahniah kepada semua penyokong Germany dan tahniah Lhm hahaha
    Tahniah semua yang menonton Fifa World Cup pada tahun ini . 

    Saturday, July 12, 2014 5:58 PM
    Fifa World Cup

    Penyokong bagi negara Germany . Haruslah gua kan akan jadi penduduk kat sana nanti haha .Dan tersangatlah awesome bila Germany bantai Brazil dengan 7-1.Awesome yang teramat .Good Luck Final Germany .

    Sayang-sayangku Good luck eh .

    Sayang ku ranking first 



    8-Mesut Ozil .kasih yang tak pernah luntur .aceceh

    Sayangku ranking second




    19-Mario Gotze .Hai abang lesung pipit .Bae yang tersangat comel yg kena tatap muka dia 24/7 sampai simpan gambar dalam wallet k 

    Sayangku ranking third



    23-Christoph Kramer.Bae jgn lah nenangis .i sedih sekali lah .

    Sayangku ranking forth and last 






    15-Erik Durm. Abe kacak .

    Hari ni gua pemurah belanja gambar sayang-sayang gua hahaha