Photography Attack ;
Home Owner Freebies Tutorials Linkies Other
Welcome!

Hover the image




Tagboard!


Past

  • Cuba untuk berdakwah
  • Assalamualaikum 22 MAY 2013 - 05 MAY 2013 3rd Ann...
  • Peraduan sape comel , angkat tangan
  • My Best enemy .
  • Jerman here i come
  • *korek balik kisah hidup , cuba cari mane cerita y...
  • Result day
  • HB Ani
  • Going to Malacca
  • Okay , semua F3 Taayah pakat nak cerita pasal memb...


  • Credits!

    !




    Friday, June 7, 2013 3:07 AM
    Mencari

    bangun pagi bila aku rasa aku nak bangun , ---> breakfast tak kiralahh pukul berapa aku bangun sebab sejak duduk rumah tak lalu nak makan nasi , rindu nasi dewan makan maybe HAHAHA ---> terconggok depan tv layan apa-2 cerita menarik ---> masuk bilik balik golek-2 atas katil sambil baca novel ---> tunggu malam ---> malam online macam orang gila . okay nampak tak rutin harian aku sepanjang cuti nih amat membosankan . aku boleh mati kebosanan tahu . 
    aku sepanjang di rumah

    Japp . tuh bukan benda yang aku nak update sebenarnya . sekadar selingan . Hm . ME IN MOOD : SEDANG MENCARI
    musykil tak apa benda yang aku cari , ada benda yang hilang ke apa kan? Okay sebenarnya sepanjang cuti nih sepanjang kerja aku mengumpul lemak di badan aku teringat jiran aku dulu . aku tetibe rasa macam nak cari dia dan try contact dia . dah lama kot kiteorang terputus hubungan . tetibe rasa bertanggungjawab untuk membina silaturrahim nih kembali .dia jiran aku kat rumah lama *atau lebih tepat kat Langkap, tak tahu ke ?okay pi search kat google sana *kiteorang amat rapat dari aku umur 5 tahun . mesti aku comel kan time tuh dengan pakai blouse , dengan muka yang sedia comel *jangan muntah kat sini k *kiteorang selalu main sesama sebab jarak umur yang dekat and dia anak tunggal . tiap-2 hari mesti ada dia kat rumah aku . family aku family dia jugak . sweet tak kami ? banyak kerja gilaa dia pernah buat untuk aku .pernah satu hari dia panjat bumbung rumah dia semata-mata nak wish Good night kat aku. okay , itu amat gila . dah lama tak dengar cerita pasal dia lepas aku pindah tapah dan dia pindah rumah opah dia maybe .Tapi sebenarnya kami dah lama tak tegur satu sama lain . dua-dua cover cun dan cover macho . cukup sekadar senyum tiap kali tembung lepas balik sekolah .

    pernah satu hari mak aku suruh aku bagi makanan kat rumah dia , then aku pun launglahh nama mak dia like this "mak cik bedah oi , mak cik bedah . mak cik bedahh " seriously aku kalau duduk kat kampung mesti aku cepat serasi dengan orang kampung .Then tetibe dia terconggok depan pintu .aku pink dia merah.

    mak cik bedah mana ?
    mak cik bedah sibuk .*sambil tersenyum-senyum buat muka gatal*
    oh, okay,nih mak ada kasi makanan sikit nih
    *berjalan cover macho tapi memang macho pon sebenarnya *Terima kasih ,cakap kat mak kau terima kasih , cakap kat anak dia terima kasih .
    *tersengih-sengih macam orang tak betul* Oh , okay . Bye

    walaupun dia tak rapat dengan aku dah dia tapi tetap care pasal aku. pernah satu hari kawan-2 dia datang rumah dia dan time tuh aku tengah angkat baju dengan keadaan tak tutup aurat sepenuhnya. tetibe 

    kawan dia:eh azli , siapa awek ni ?*sambil merenung ke arah aku *
    azli : jiran aku lahh 
    kawan dia : cun wey . untunglahh ada jiran cun .
    aku : *tahu dahh aku cun , tak cakap pon takpelahh*
    azli:hmm, ye ye . dah lahh . tak payah lahh kau usha dia , jom masuk rumah aku jom .

    entah kenapa aku rasa dia caring padahal tak pun .
    last aku dengar cerita pasal dia tahun lepas maybe , time tuh aku tinggal kejap kat rumah aku kat langkap dan mak dia singgah kat rumah dia dan bertandang untuk berbual dengan mak aku . dia sekarang couple dengan kawan sekolah dia *moga kau bahagia*dan lepas aku keluar untuk salam mak dia tetibe mak dia cakap "eh , besar dahh mimi , bolehlahh kita jodohkan diorang yang macam kita rancang dulu kan nah" buat pengetahuan semua , mak dia pernah berminat nak jadikan aku menantu .
    #aku tak tahu nama penuh dia apa . tapi yang aku tahu azli bin shamsuddin maybe . dia tua setahun dari aku maknanya dia SPM tahun nih .Siapa jumpa twitter or Facebook dia , mohon bagitahu kat aku .


    0 Comments: